Indeklima

Bedre indeklima med ventilationsanlæg

Der er mange gode grunde til at investere i et ventilationsanlæg til sin bolig. Det giver først og fremmest et sundere indeklima, der er godt for familiens helbred og trivsel. Men et ventilationsanlæg betyder også, at boligen holder sig bedre og at boligen bliver mere værd, også ved evt. salg.

Anlæggets genvindning af varme gør, at man får frisk luft inden døre, uden at det belaster varmebudgettet.

Mange boliger er idag så højisolerede og tætte, at de ikke kan ånde. Det har sin pris i form af indeklimaproblemer, der opstår på grund af fugtig og forurenet luft.

Du behøver ikke kende teknikken, for at have fornøjelse af den, men i grove træk kan man sige, at et ventilationsanlæg skifter indendørsluften ud med filtreret, frisk og ren luft udefra.

Hermed får familien et sundere indeklima.

Det foregår ved at varmen i den “brugte” luft bliver opsamlet og genanvendt til grundopvarmning af den friske luft. Men luftskiftningen gør også at f.eks. gener fra tobaksrøg, høj luftfugtighed, fugt på indvendig side af ruder, støv, husstøvmider, svampeangreb og råd, ikke længere er noget problem.

I teorien kunne man “bare” suge den dårlige luft ud af boligen, men det ville føles som træk og kulde. Man kunne også åbne et vindue eller en dør, hvilket også ville føles som træk ( og en masse spildt varme ) samtidig med at støj, støv og pollen får fri adgang til boligen.

Udluftningen sker uden støj og træk.

Effektive lyddæmpere gør et ventilationsanlæg meget lydsvagt, og anlægget udligner lufttrykket ude og inde, så du kan nyde den friske luft uden støj og ubehageligt træk.

At investere i et ventilationsanlæg er ikke blot sund fornuft for familiens trivsel og sundhed, det er også en god investering, der giver din bolig en merværdi i kroner og øre.